Zelene kocke sa špinatom i gljivama
VEGETARIJANSKI / PREDJELA
Zelene kocke sa špinatom i gljivama su idealno predjelo, finger foods ili party zalogajčići te izgledaju tako svečano! Od sira su fine kremaste, dok im gljive daju punoću okusa. Malo truda za bome izvrstan rezultat – okusno i vizualno.
Sastojci za zelenu koru:
- 6 jaja (varijanta za vegane sa psyllium ljuskicama Soul Food BIO)
- 6 žlica kokosovog ulja bez mirisa Soul Food BIO
- 3 žlice brašna od crvene leće BIO
- 3 žlice tapioka brašna Soul Food BIO
- 6 žlica špinata, kuhanog i nasjeckanog
- 3 žlice kiselog vrhnja (za vegane može i bez vrhnja ili se zamijeni s kokosovim vrhnjem)
- 1 vinski prašak za pecivo BIO
- 1/2 žličice himalajska sol Soul Food
- 1 manja glavica luka (za dinstanje gljiva)
Za filu:
- 250 g krem sira po izboru (vegani mogu napraviti kremu/sir od indijskih oraščića)
- 100 g feta sira (vegani mogu napraviti kremu/sir od indijskih oraščića)
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 200 g šampinjona, narezanih na listiće
- začinsko bilje po izboru
- opcionalno – možete filati i s nečim drugim osim gljiva, npr. tikvice, cikla, mrkva,…)
Priprema:
- Odvojite jaja, zatim u zdjeli umutite 6 žumanaca sa 6 žlica rastopljenog ulja, solju i špinatom.
- Dodajte 3 žlice vrhnja, brašno i prašak za pecivo.
- Odvojeno bjelanca izmiksajte u snijeg pa ih polagano dodajte u smjesu od špinata.
- Protvan obložite masnim papirom za pečenje i istresite smjesu. Pecite u pećnici oko 15-20 minuta. (Ako malo dobije smećkastu boju ne brinite, iznutra će biti zeleno.)
- Nakon što je pečeno tijesto stavite na mokru krpu pa narežite na tri jednaka dijela.
- Spojite sireve, dodajte kiselo vrhnje i začinsko bilje.
- Gljive izdinstati na luku i umiješajte u smjesu sa sirom.
- Stavite prvu koru pa namažite pola smjese, drugu pa ostatak smjese i treću koru na vrh. Zamotajte folijom i ostavite u frižideru.
- Prije nego poslužite narežite na kocke te ukrasite majonezom BIO i kečapom BIO.
Soul Food Vam želi dobar tek! 🙂
Ivor: http://kuharica.avaz.ba/zelene-kocke-sa-spinatom-sampinjonima-sirom/
Posjeti svoju Soul Food internet trgovinu i kupi sastojke za ovaj recept→SOUL FOOD
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI