Maitake gljive u prahu, 125g

145,00kn 101,50kn

-30%

 

Rok trajanja: 16.03.2019. Popust vrijedi do isteka zaliha.

 

Pomaže regulirati proizvodnju inzulina, stabilizira razinu kolesterola i potiče brže sagorijevanje masti.

  • 100 % ekološka proizvodnja
  • Vitamini
  • Zdravlje srca
  • Bez genetsko modificiranih organizama
  • Bez glutena
  • Za jačanje imuniteta
  • Vegansko

Maitake gljive u prahu, 125g

 

Maitake (Grifola frondosa) je gljiva, koja raste u grupaciji u podnožju stabala, osobito hrastova. Davno u Japanu, gljive Maitake ubrane u prirodi su bile izuzetno cijenjene i bilo ih je moguće zamjeniti za jednaku količinu srebra.

To je zbog toga, jer Japanci vjeruju, da nije samo ukusna, nego i učinkovita za liječenje teških bolesti. Moderna istraživanja pokazuju da ova gljiva stimuliranjem stanično posredovane imunosti može povećati imunološku funkciju. Može aktivirati T-stanice imunološkog sustava, koje putuje u krvotok i traže te uništavaju tumorne stanice. Neki istraživači tvrde, da ima protuvirusna svojstva i može se upotrebljavati kao dodatak za ljude s dijabetesom, visokim krvnim tlakom, kolesterolom i prekomjernom težinom.

Upotreba:
Kao dodatak prehrani dnevno uzmite 1/2 čajne žličice (možete ju miješati s hranom ili pićem).

Sastojci:
Ekološka gljiva Maitake u prahu

Zdravstveni učinci:

· Sprječavanje raka
Maitake gljive su vrlo tražene zbog svojstva djelovanja protiv raka. Bogat su izvor polisaharida i polisaharidnih proteinskih kompleksa, koje tijelo koristi za jačanje imunološkog sustava. Sadržaj beta-glukana djeluje tako da potiče važne funkcije imunološkog sustava. Time se učinkovito aktiviraju bijele krvne stanice koje se bore protiv mikroorganizama koji uzrokuju bolesti, uključujući i rak. Maitake gljiva povećava aktivnost stanica, što uzrokuje nastajanje interleukina i ostalih limfokina, koji imaju kemoterapijski učinak, usporavaju rast tumora i pomažu spriječiti širenje raka.

· Podupiranje imunološkog sustava
Maitake gljive rastu uglavnom u sjeveroistočnom Japanu i SAD-u. Tradicionalna kineska medicina ih cijeni ih zbog sprječavanja bolesti i poboljšanja otpornosti. Redovita konzumacija Maitake poboljša imunološki sustav i snižava krvni tlak. Najučinkovitiji sastojak gljive je beta-glukan, polisaharidni spoj, koji jača imunološki sustav aktivacijom makrofagnih stanica, prirodnih stanica ubojica i T-stanica. Te stanice imaju važnu ulogu jačanja opće otpornosti i sprječavanja nastanka slobodnih radikala, koji mogu štetiti tijelu.

· Reguliranje šećera u krvi
Konzumiranje Maitake gljive može regulirati razinu šećera u krvi i razinu krvnih lipida. Polisaharidni spojevi, koji potiču snagu imunološkog sustava, učinkoviti su i kod reguliranja krvnog tlaka, glukoze, inzulina i lipida. Taj učinak je posebno koristan za ljude s dijabetesom ili hipoglikemijom. Osobe s dijabetesom tipa 2 mogu također imati koristi konzumirajući ovu super hranu. Znanstvenici su u gljivi Maitake otkrili poseban, visoko molekularan polisaharid imenovan X-djelić. Rezultati istraživanja pokazuju da gljiva Maitake može smanjiti otpornost na inzulin i povećati osjetljivost na inzulin.

· Snižavanje krvnog tlaka
Istraživanja pokazuju, da ta super namirnica može pomoći u snižavanju krvnog tlaka.

· Mršavljenje
Maitake gljive mogu poticati mršavljenje i smanjivanje pretilosti u kombinaciji s lakšom vježbom.


Pogledajte i druge proizvode za imunitet → IMUNOLOŠKI SISTEM

Neto količina: 125 g
Podrijetlo: Kina
Rok uporabe: najmanje 9 mjeseci

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Maitake gljive u prahu, 125g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *