Tostirani BATAT s avokadom i klicama
VEGETARIJANSKI / PREDJELO / VEGAN
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Ukupno vrijeme: 30 min
za 6 serviranja
Tostirani BATAT s avokadom i klicama je zdrav i hrskav recept, koji će izmamiti osmjeh na lice. Izvrsna varijanta bez glutena i bez kruha, gdje nam kriške tosta glumi avokado.
Sastojci:
- 2 srednja batata
- 1 žlica maslinovog djevičanskog ulja Esclusiva
- himalajska sol Soul Food, po ukusu
- 1 avokado ili 1/2 avokada, ovisi o ukusu
- 4 rotkvice, tanko narezane
- 2 žlice vlasca, sitnog nasjeckanog
- 60g feta sira (1/2 šalice)
- prstohvat mljevenog crvenog papra
- 1/4 šalice alfa alfa klica
- 1 manja limeta, iscijeđen sok
Upute:
- Ugrijte pećnicu na 230 stupnjeva
- Batatima odrežite sa svake strane po jednu šnitu kako bi ravno stajali na dasci (dvije šnite po batatu). Krenite rezati šnite za tost debljine do 1 cm. Marinirajte tako narezane šnite batata u maslinovom ulju i soli.
- Na protvan stavite masni papir za pečenje, poslažite batate i stavite u pećnicu na oko 15 minuta. U pola pečenja preokrenite ih na drugu stranu. Da vidite da li su gotovu probodite ih nožem da vidite da li su mekani i moraju poprimiti laganu smećkastu boju. Izvadite ih i posložite na pladanj ili tanjure.
- Rasporedite avokado po batatu i lagano posolite. Ukrasite rotkvicama, vlascem, sirom, paprom i alfa alfa klicama. Poprskajte maslinovim uljem i sokom limete.
- Servirajte toplo.
Soul Food Vam želi dobar tek! 🙂
Izvor: https://www.foodnetwork.ca/recipe/sweet-potato-toast-with-avocado-and-sprouts/20274/
Posjeti svoju Soul Food internet trgovinu i kupi sastojke za ovaj recept→SOUL FOOD
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI