Povrtni ŠIŠ kebab
VEGETARIJANSKI / INDIJSKI
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 40 minuta
Ukupno vrijeme: 50 min
Povrtni ŠIŠ kebab su jednostavan i ukusan “finger food” ilitiga mali zalogajčići. Hruskavi izvana, a mekani iznutra. Ovaj povrtni šiš kebab izvrstan je izvrstan način da povrće uvedete djeci u prehranu.
Sastojci:
- 2 krumpira srednje veličine, oguljena, skuhana
- 0,50 šalice mrkve, sitno nasjeckane
- 1 šalica kupusa, sitno nasjeckanog
- 0,50 šalice slatkog graška, skuhanog
- 0,50 šalice luka, sitno nasjeckanog
- 1/2 žličice đumbira u prahu, ili svježeg naribanog
- 1/2 žličice češnjaka u prahu, ili svježe nasjeckanog
- 1,50 žličica himalajske soli Soul Food, po ukusu
- 1 žličica crvenog čilija u prahu
- 1 žličica korijandera u prahu
- 1 žličica sok od limuna
- 1 žličica Garam Masale
- 2 žlice brašna od graška, može i protein grašak Soul Food BIO
- 0,50 šalica krušnih mrvica
- 5 bambusovih štapića
- 1 žlica kokosovog ulja bez mirisa Soul Food BIO
Instrukcije:
- Namočite bambusove štapiće u vodi 30 minuta.
- Kuhajte krumpir i grašak te napravite od njih glatki pire.
- Na širokoj površini pripremite i raširite mrvice.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i stavite pek papir, masni papir za pečenje na protvan.
- Na dubokoj tavici rastopite kokosovo ulje, dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok luk ne postane staklast.
- Dodajte đumbir i češnjak i pirjajte dok malo ne izgube miris.
- Dodajte sitno nasjeckanu mrkvu i kupus te pirjajte da povrće omekša.
- Kad je sve propirjano, zamiješajte zajedno sve sastojke i dobro promiješajte.
- Podijelite u male jednake dijelove i ravnomjerno rasporedite smjesu povrća oko štapića od bambusa.
- Uvaljajte tako pripremljen povrtni šiš kebab u mrvice kruha, stavite na protvan u razmaku od 5 cm između svakog kebaba te ih lagano pošpricajte s kokosovim uljem.
- Pecite na prethodno zagrijanoj pećnici od 200 stupnjeva 20 minuta, okrenite kebabove na drugu stranu po potrebi poprskajte otopljenim kokosovim uljem i pecite još 20 minuta.
- Uključite “reš pečenje” i pustite da se kebabi još 2 min zapeku.
- Poslužite povrtne šiš kebabe s ketchupom ili s bilo kojim omiljenim umakom (umak Arabiatta BIO).
Soul Food Vam želi dobar tek! 🙂
Izvor: https://www.antoskitchen.com/vegetable-seekh-kebabs/
Posjeti svoju Soul Food internet trgovinu i kupi sastojke za ovaj recept→SOUL FOOD
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI