Konoplja sjemenke krekeri
VEGAN / RAW / GLUTEN-FREE / DIARY FREE
Konoplja sjemenke krekeri su konopljasti, hrskavi i delikatesni grickavci s kojima volimo uvijek biti. Brzopotezni za utažiti glad ili nadoknaditi energiju na nekom putu.
za otprilike 30 krekera (zavisno na koju veličinu režete)
Sastojci:
- ⅔ čaše Sjemenke konoplje Soul Food BIO
- 1 čaša Chia sjemenke Soul Food BIO
- 2 žlice Smeđi lan Soul Food BIO
- ⅓ čaše + 1 žlica Zlatni lan Soul Food BIO, samljeven u prah
- 1 čaša vode
- 2 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja Soul Food BIO
- ¾ žličice Himalajske soli Soul Food BIO
- 4 – 6 žlica delikatesnog kvasca Soul Food
- ¼ žličice crnog papra
- ½ žličice češnjaka u prahu
Upute:
- Stavite chia, smeđi lan i samljeveni zlatni lan u zdjelu i promiješajte u vodi. Ostavite da stoji 10 minuta kako bi sjemenke upijale vodu.
- Dodajte ostale sastojke i dobro promiješajte.
- Razmažite smjesu u tanki sloj na paraflex folije i stavite na police svog dehidratora. Razrežite smjesu u nešto veće kvadrate radi lakšeg odjeljivanja kada će biti suhi.
- Stavite dehidrirati na 75 stupnjeva 60 minuta, potom smanjite na 45 minuta narednih 6 – 8 sati. Nakon toga okrenite krekere te maknite foliju kako bi se krekeri ravnomjerno posušili i dehidrirajte još 6 – 8 sati ili dok krekeri ne budu odgovarajuće suhoće.
- Čuvati u suhom hermetični zatvorenom spremniku.
Soul Food Savjet
Ako nemate dehidrator, možete upotrijebiti i pećnicu podešavajući je na najnižu temperaturi – grijač isključite, samo neka radi ventilator. Smjesu možete staviti na pek papir (masni papir za pečenje). Pratite krekere te ih okrenite kada su spremni posušiti se i na drugoj strani.
Soul Food Vam želi dobar tek! 🙂
Izvor: http://www.minimizedcooking.com/go/hemp-seed-crackers/
Posjeti svoju Soul Food internet trgovinu i kupi sastojke za ovaj recept→SOUL FOOD
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI