Čokoladna LCHF krema
Čokoladna krema s niskim sadržajem ugljikohidrata, bez šećera i bez glutena. Kremu možete jesti kao samostalni desert ili koristiti kao sastavni dio recepta za kolače.
Sastojci:
- 1/3 šalice vrhnja (može i kokos krema Biona BIO)
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 2 komada nezaslađene čokolade
- 1/4 šalice kokosovog ulja RBD bez mirisa Soul Food BIO
- 1 žlica sirovog kakao praha Soul Food BIO
- Prstohvat stevie (također možete koristiti xylitol Soul Food)
- ¼ šalice kakao maslaca Soul Food BIO
Priprema:
- Pomiješajte vrhnje zajedno s ekstraktom vanilije. Miksajte pri velikoj brzini dok se vrhnje ne zgusne. Tučeno vrhnje odložite sa strane.
- Otopite čokoladu i kokosovo ulje na vodenoj pari uz lagano miješanje dok se u potpunosti ne otope. Rastopljenu čokoladu i ulje dodajte u kakao prah i steviu (xylitol).
- Rastopite maslac, umiješajte u čokoladnu smjesu i pustite da se ohladi. Čokoladnu smjesu dodajte tučenom vrhnju i dobro promiješajte.
- Prije posluživanja pustite kremu da se hladi barem jedan sat.
Soul Food Vam želi dobar tek! 🙂
Posjeti svoju Soulfood internet trgovinu i kupi sastojke za ovaj recept→SOUL FOOD
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI