Čokolada s paprenom metvicom
Ova jednostavna čokoladna poslastica s paprenom metvicom napravljena je sa samo 5 sastojaka u 5 minuta! Ako se uspijete suzdržati da je ne pojedete odmah, konzumirati je možete nakon 1 sata kada se stisne. Obogaćena je s nevjerojatnim eteričnim uljem od paprene metvice te je bez glutena i mliječnih proizvoda.
Sastojci:
- 250 grama indijskih oraščića
- 1/3 šalice rastopljenog ekstra djevičanskog kokosovog ulja Soulfood BIO
- 1/3 šalice sirove kakao praha Soulfood BIO
- 2 žlice kokosovog šećera Soulfood BIO (dodatno ga usitnite)
- 6 kapi eteričnog ulja paprene metvice kba (kontroliranog biološkog uzgoja)
Upute:
- Dodajte sve sastojke u blender te blendajte sve dok smjesa ne postane glatka.
- Izvadite smjesu na lim (ili neku drugu ravnu plohu) obloženim papirom za pečenje i ravnomjerno je rasporedite.
- Stavite u zamrzivač oko 1 sat da se vaša čokolada s paprenom metvicom stisne.
- Izvadite iz zamrzivača i izrežite čokoladu na željene veličine.
Napomena:
Čuvati u hladnjaku
Soulfood Vam želi dobar tek! 🙂
Posjeti svoju Soulfood internet trgovinu i kupi sastojke za ovaj recept→SOULFOOD
Izvor: http://rawfoodrecipes.com/recipes/easy-peppermint-chocolate-fudge/
Više o eteričnom ulju paprene metvice:
Paprena metvica, lat. Mentha piperita L., koristi se u tradicionalnoj aromaterapiji i fitoterapiji.
Eterično ulje paprene metvice smije se uzimati oralno u preporučenim dozama, koje se ne smiju prekoračiti. Pomaže kod probave teške i masne hrane, potiče probavu, smanjuje nadutost i nadražen želudac. Smanjuje mentalnu i mišićnu napetost pa će pomoći kod glavobolje, jakih migrena i bolnih menstruacija. Ako imate žučne i jetrene tegobe, paprena metvica pomaže ih pomaže umanjiti. Djelotvorna je i kod smanjivanja akni.
Trebate blender, dehidrator ili neki drugi uređaj? Pogledajte našu ponudu→KUĆANSKI UREĐAJI
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI